TRINITY 80G

290.460,00 ден.

Престижен камин. Квалитет без компромис, совршено согорување.

Add to CompareAdded
Категории , Ознаки: , ,

Опис

TOP OF THE LINE

Кога квалитетот, технологијата и удобноста при користење се највисокиот приоритет, чест ние да Ви го претставиме TRINITY 80

Моделите TRINITY се повеќе од само ложиште. Претставуваат вистинско мајсторство , спој на дизајн, врвно прецизно производство и користење на најквалитетните можни материјали а при тоа запазувајќи ги најстрогите норми за екологија, ефикасност и безбедност.
Ложиштата се опремени со специјален патентиран материјал, кој има многу поголема моќ на акумулација на енергијата и овозможуваат совршено согорување. Опремени се со механизам на воздушна завеса и тростепено согорување како и елементи кои сами се ладат за да бидат достапни за допир без заштитна ракавица.

Еергетска класа A
Ecodesign +
BlmSchV II +
Номинална моќност (kW) 12
Обсег на моќност (kW) 6,5-15,5
Ефикасност (%) 78
Емисија на честички при 13% O2 (g/m³) 0,035
Емисија на CO przy 13% O2 (g/m³) 0,792
За домови со рекуперација +
Тежина (kg) 324
Оџачки излез (mm) 200
Влез на примарен возух (mm) 150
Потребен провев – излез (cm²) 840-960
Потребен провев – влез (cm²) 480-780
Димензија на стакло 800 x 350 x 530

 

Дополнителни информации

Тежина 324 кг
Димензии 58,2 × 76,2 × 189,5 cm