Klara 3

95.790,00 ден.

 • номинална моќ: 11,6 [kW].
 • Распон на греење: 7,0 – 16,0 [kW].
 • Тежина: 120 [kg]
 • Пречник на излезот на димната цевка: 200 [mm].
 • Димензии на преден видлив дел: 69х53 см
 • DIN +: ДА
 • BImSchV ниво 2: ДА
 • 15a BVG: ДА
Add to Wishlist Browse Wishlist
SKU: 10602 Категорија

Опис

Тростран камин, со екстра цена и висок квалитет
Овој камин поседните 5 години се покажал како исклучително без проблематичен камин кој грее начесто простори околу 50m²

 • Висока ефикасност
 • Двојно согорување, многу почист чад
 • Стакло од три страни кое не е прекинато со метални или гусани рамки
 •  Скриен пепелник – пепелникот е внатре во ложиштето.  целосно скриен и невидлив во дизајнот.
 • Дискретно поставена клапна за регулација на влечењето

Грејни и технички параметри

 • Безпосредна топлинска моќ (номинална моќ): 11,6 [kW].
 • Распон на греење: 7,0 – 16,0 [kW].
 • Коефициент на енергетска ефикасност: 106 [EEI].
 • Ефикасност на користење при номинална моќ: 79,3 [%].
 • Сезонска енергетска ефикасност на греење на простори: 69,5 [%].
 • Емисија на CO при 13% O₂: 0,098 [%]1219 [mg/Nm3].
 • Емисија на честички при 13% O₂: 20 [mg/Nm3].
 • Емисија на органски гасови при 13% O₂: 91 [mg/Nm3].
 • Емисија на азотни оксиди при 13% O₂: 52 [mg/Nm3].
 • Масен проток на чадот: 10,4 [g/s].
 • Просечна температура на чад: 257 [°C].
 • Минимален потребен под притисок на оџакот: 12 [Pa].

Димензии и тежина:

 • вкупни димензии, вис. x шир. x длаб.: 711x691x462 [mm
 • димензии на фасадата, шир. x вис.: 691×528 [mm]
 • димензии на страничната фасада, шир. x вис.: 406×530 [mm]
 • димензии на предното стакло, шир. x вис.650×343 [mm]
 • димензии на страничното стакло, шир. x вис. 309×343 [mm]
 • максимална должина на трупци: 50 [cm].
 • Тежина: 120 [kg]
 • Чадоводен излез: 200 [mm]

Сертификати и норми:

 • СЕРТИФИКАТИ И НОРМИ: EN 13229 бр. на истражување: 3815 B4 20
 • декларација за исполнување на барањата на Екодизај: ДА
 • DIN +: ДА
 • BImSchV ниво 2: ДА
 • 15a BVG: ДА

ДОПОЛНИТЕЛНИ ИНФОРМАЦИИ:

 • мерки за претпазливост: уредот треба да се инсталира, користи и одржува во согласност со упатството за монтажа и употреба
 • за континуирано горење: ДА
 • препорачан вид на гориво: листопадни дрвја со влажност ≤ 20%
 • мин. површина на пресекот на влезен воздух: 700 [cm2]
 • мин. површина на вкупниот излезен воздух: 980 [cm2]
 • пепелник: ДА
 • уред прилагоден за енергетски ефикасни и пасивни домови: НЕ
 • начин на отворање на вратичките:  на страна
 • работа при отворени вратичкa: НЕ
 • гаранција: 5 години

Дополнителни информации

Тежина 120 кг
Димензии 69 × 45,2 × 56,3 cm