Klara 14 (11,5kW)

78.486,00 ден.

 • номинална моќ: 11,5 [kW].
 • Распон на греење: 7,0 – 16,0 [kW].
 • Тежина: 125 [kg]
 • Пречник на излезот на димната цевка: 200 [mm].
 • Димензии на предната фасада, ширина x висина: 702×563 [mm].
 • DIN +: ДА
 • BImSchV ниво 2: ДА
 • 15a BVG: ДА
SKU: 11052 Категорија

Опис

Елегантно гусано ложиште,
Го красат повеќе карактеристики, како што се:

 • Висока ефикасност
 • Двојно согорување, многу почист чад
 • Тенка елегантна рамка на самата врата, што е реткост кај гусаните камини. Да биде рамката тенка и цврста гусот мора да биде од врвен квалитет.
 •  Скриен пепелник – пепелникот не штрчи како на „шпорет“, туку е фино и скоро непрепознатлив скриен во долниот дел
 • Дискретно поставена клапна за регулација на влечењето

Грејни и технички параметри

 • Безпосредна топлинска моќ (номинална моќ): 11,5 [kW].
 • Распон на греење: 7,0 – 16,0 [kW].
 • Коефициент на енергетска ефикасност: 110,6 [EEI].
 • Ефикасност на користење при номинална моќ: 82,5 [%].
 • Сезонска енергетска ефикасност на греење на простори: 72,5 [%].
 • Емисија на CO при 13% O₂: 0,09 [%]1162 [mg/Nm3].
 • Емисија на честички при 13% O₂: 19 [mg/Nm3].
 • Емисија на органски гасови при 13% O₂: 51 [mg/Nm3].
 • Емисија на азотни оксиди при 13% O₂: 145 [mg/Nm3].
 • Масен проток на чадот: 9,75 [g/s].
 • Просечна температура на чад: 235 [°C].
 • Минимален потребен под притисок на оџакот: 12 [Pa].

Димензии и тежина:

 • Димензии на целата печка, висина x ширина x длабочина: 713x702x452 [mm].
 • Димензии на предната фасада, ширина x висина: 702×563 [mm].
 • Димензии на предното стакло, ширина x висина: 610×430 [mm].
 • Димензии на страничното стакло, ширина x висина: N/A.
 • Максимална должина на трупец: 50 [cm].
 • Пречник на излезот на димната цевка: 200 [mm].
 • Пречник на доводот на воздух: 100 * [mm].
 • Тежина: 125 [kg]

Сертификати и норми:

 • СЕРТИФИКАТИ И НОРМИ: EN 13229 бр. на истражување:9 / 18 – LG
 • декларација за исполнување на барањата на Екодизај: ДА
 • DIN +: ДА
 • BImSchV ниво 2: ДА
 • 15a BVG: ДА

ДОПОЛНИТЕЛНИ ИНФОРМАЦИИ:

 • мерки за претпазливост: уредот треба да се инсталира, користи и одржува во согласност со упатството за монтажа и употреба
 • за континуирано горење: ДА
 • препорачан вид на гориво: листопадни дрвја со влажност ≤ 20%
 • мин. површина на пресекот на влезен воздух: 700 [cm2]
 • мин. површина на вкупниот излезен воздух: 980 [cm2]
 • пепелник: ДА
 • уред прилагоден за енергетски ефикасни и пасивни домови: НЕ
 • начин на отворање на вратичките:  на страна
 • работа при отворени вратичкa: НЕ
 • гаранција: 5 години

Дополнителни информации

Тежина 125 кг
Димензии 70,2 × 45,2 × 56,3 cm